Κατασκευή Πανθεσσαλικού Σταδίου Νέας Ιωνίας Βόλου

Στόχος της φύτευσης είναι η διαμόρφωση μιας πράσινης αγκαλιάς στην εξωτερική όψη του Σταδίου, ώστε τελικά αυτή να μην είναι παρά ένας δίσκος περιτριγυρισμένος από δένδρα, με ταυτόχρονη διαμόρφωση πράσινης οπτικής φυγής για τους θεατές.

Προβλέπεται φύτευση χαμηλή και ψηλή με χαμηλές και ψηλές δενδροστοιχίες.

Διαμορφώνεται περιμετρική ζώνη πρασίνου και επάλληλη ζώνη πρασίνου στη συνολική περίμετρο της έκτασης του σταδίου, συμβάλλοντας σε μία συνολική αρχιτεκτονική ενός αέρινου – πράσινου και ηλιακού σταδίου.

Ο διαχωρισμός των δύο αυτόνομων επιπέδων, επιτρέπει την εισαγωγή ορισμένων αρχών που ακολουθούν βιοκλιματικά πρότυπα σχεδιασμού. Σύμφωνα με αυτά ο σχεδιασμός επιχειρεί τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των φυσικών πηγών για τον διαμπερή αερισμό, δροσισμό, τον καλύτερο προσανατολισμό, αλλά και την εξασφάλιση της οπτικής αίσθησης του πρασίνου.   

web design